Vyzkoušel jsem hit internetu – Japonský Hedvábný Cheesecake! Co budete potřebovat? Pouze tři suroviny
Suroviny: 3 vejce, 120g Lučiny, 120g bílé čokolády
Oddělte bílky od žloutků. Z bílků našlehejte sníh. Nalámejte a ve vodní lázní, nebo nad parou rozpusťte bílou čokoládu, přidejte Lučinu a pořádně smíchejte dohladka. Přidejte tři žloutky a opět rozmíchejte do jednolitého těsta. Vmíchejte nakonec našlehaný bílek – sníh.
Rozpalte troubu na 170°C, těsto nalejte do silikonové nebo jiné formy na pečení, postavte na plech a oblijte horkou vodou – hoďte do trouby a pečte 15 min. na 170°C pak dalších 15 min. na 160°C, pak dalších 15 min. nechte v již vypnuté troubě dojít.
Po vychladnutí vytáhněte z formy a nakrájejte. Jemný pěnovo-piškotový cheesecake máme hotov 🙂
Pozn.: v celém dortíku jde až moc cítit chuť vajíček (používal jsem zrovna domácí z vesnice), tak by se možná hodilo místo bílé čokolády použít mléčnou, ale jinak perfektní, krásně nadýchaný dezert. Necháte-li do druhého dne vyvětrat, chuť vajíček zmizí a cheesecake je trošku tvrdší – čerstvý je až moc pěnovitý