Menu

Chléb bez hnětení

10.1.2016 - Přílohy
Chléb bez hnětení
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Suroviny:
3 hrnky hladké mouky (já dávám po jednom hrnku celozrnnou, špaldovou, chlebovou, může se dát i žitná, fantazii se meze nekladou),
1 1/4 hrnku vody,
sušené droždí,
lžička soli a kmínu,
různá semínka (nemusí být),
možno přidat smaženou cibulku, rozetřený česnek nebo nakrájené olivy

 

Všechny suché suroviny smíchat, přidat vlažnou vodu a pořádně zamíchat. Mísu přikrýt utěrkou, dát na teplé místo a nechat 6-8 hodin kynout.

Potom zamíchat a vsypat do pečicí formy. Podle návodu, co jsem měla, se má těsto správně válet a překládat, což mi připadá zbytečně složité, tak jsem si to zjednodušila a jde to taky.

Těsto ve formě přikryjeme alobalem, troubu rozpálíme na 225 stupňů, pečeme 30 minut. Potom odkryjeme a pečeme dalších 15-20 min. Během pečení asi dvakrát potřeme slanou vodou.

1
Komentujte

avatar
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
0 Comment authors
Vegetariánské Chilli Con Carne | recepty.lukma.czrecepty.lukma.cz Recent comment authors
  Subscribe  
nejnovější nejstarší nejlépe hodnocené
Upozornit na
trackback

[…] Na olivovém oleji zpěníme cibulku, orestujeme, přidáme nakrájený česnek, kapii na nudličky a cukinu na malé kostičky. Dusíme doměkka. potom přidáme rajčata a fazole a ještě chvíli dusíme. Podáváme s chlebem. […]