Menu

Cibulové toasty

26.1.2016 - Předkrmy
Cibulové toasty
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Suroviny:
4 červené cibule
4 bílé cibule
4 šalotky
svazek lahůdkové cibulky
konzerva krájených rajčat
2 lžíce třtinového cukru
100 ml červeného vína
máslo, sůl, pepř, provensálské koření

Na rozpuštěném másle orestujeme červenou a bílou cibuli nakrájenou na nudličky. Přidáme šalotku rovněž nakrájenou na nudličky. Nakrájíme na kolečka lahůdkovou cibulku i se zelenou částí a pokračujeme v restování. Potom přisypeme cukr a necháme zkaramelizovat. Osolíme, opepříme, přidáme provensálské koření. Přidáme rajčata a červené víno a vaříme do zhoustnutí.

Po vychladnutí natíráme na opečené tousty.