Menu

Chléb bez hnětení

10.1.2016 - Přílohy
Chléb bez hnětení
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Suroviny:
3 hrnky hladké mouky (já dávám po jednom hrnku celozrnnou, špaldovou, chlebovou, může se dát i žitná, fantazii se meze nekladou),
1 1/4 hrnku vody,
sušené droždí,
lžička soli a kmínu,
různá semínka (nemusí být),
možno přidat smaženou cibulku, rozetřený česnek nebo nakrájené olivy

 

Všechny suché suroviny smíchat, přidat vlažnou vodu a pořádně zamíchat. Mísu přikrýt utěrkou, dát na teplé místo a nechat 6-8 hodin kynout.

Potom zamíchat a vsypat do pečicí formy. Podle návodu, co jsem měla, se má těsto správně válet a překládat, což mi připadá zbytečně složité, tak jsem si to zjednodušila a jde to taky.

Těsto ve formě přikryjeme alobalem, troubu rozpálíme na 225 stupňů, pečeme 30 minut. Potom odkryjeme a pečeme dalších 15-20 min. Během pečení asi dvakrát potřeme slanou vodou.

1 komentář u „Chléb bez hnětení

  • Pingback: Vegetariánské Chilli Con Carne | recepty.lukma.czrecepty.lukma.cz

  • Komentáře nejsou povoleny.